Panasonic produceert de meest hoogwaardige zonnepanelen ter wereld. Zij hebben 40 jaar ervaring in deze ontwikkeling. Zij bezitten de meeste patenten en besteden jaarlijks veel tijd aan research. Panasonic is een wereldwijd concern dat meer dan 100 jaar bestaat. De Panasonic HIT serie genereert het hoogste rendement per m2, daarom heeft u met deze panelen de meeste opbrengst.

 1. Zuiverder materiaal
  Panasonic produceert zijn eigen silicium en cellen.
 2. Slimmer ontwerp
  De jarenlange ervaring hebben geleid tot diverse patenten voor ontwerp en productie. De opgewekte elektriciteit wordt met minder verlies afgevoerd naar de omvormer.
 3. Dubbele techniek
  De HIT zonnepanelen zetten zowel het directe als het diffuse zonlicht om naar energie. Dit komt door de ´hybride´ techniek: MONO kristallijn & AMORF. Door deze combinatie ontvangt de HIT cel meer zonlicht ook tijdens de winterse maanden. Panasonic is uniek met deze combinatie! Dit levert u al ruim 30% meer opbrengst per m2 dakoppervlak op.
 4. Anti reflectieglas
  De Panasonic HIT panelen zijn voorzien van antireflectie glas, waardoor de zonnestralen krachtiger de cel bereiken en er minder reflectie plaatsvindt, dus meer elektriciteit geproduceerd kan worden.
 5. Gepolijst/geslepen glasplaten
  Het glas wordt eerst geëtst, voordat het gehard wordt. Hierdoor wordt er meer zonlicht verdeeld over de zonnecellen omdat er minder licht weerkaatst wordt. Ook is de glasplaat dikker, 3,2 mm. Dit maakt het paneel iets donkerder, waardoor er ook meer zonlicht in het paneel achterblijft. Bovendien maakt een dikkere glaslaag het paneel steviger.
 6. Minder warmte weerstand
  Hoe warmer een paneel, hoe meer weerstand in de cellen ontstaat, hoe minder elektriciteitsproductie. Deze zonnepanelen hebben een gunstige temperatuurcoëfficiënt. Per warmtegraad neemt de productie bij Panasonic met 0,28% af. Bij de meeste anderen panelen tussen de 0,35 en 0,50.  Panelen zijn rond de 30 graden warmer dan de omgevingstemperatuur in het zonlicht. Bij zonnige dagen (ook de meeste lichtinval!) kan dit ene voordeel al tot 10% hogere elektriciteitsproductie leiden.
 7. Betere looks
  Het oog wil ook wat. De Panasonic HIT zijn mooie panelen. Egaal donkerblauw/zwarte panelen met een stabiel zwart aluminium kader. Hierdoor creëert u een nagenoeg zwart dakvlak.
 8. Compactere formaten
  Het formaat is 158 cm x 80 cm.  De meeste andere panelen zijn 32% groter. Dus passen er minder op uw dak, dus minder opbrengst. Ook zijn Panasonic panelen handzamer voor de installateur, zodat er efficiënter kan worden gewerkt. Gewicht is 15 kg. Kleiner formaten geven ook minder kans op torderen en micro cracks in de cellen.
 9. Nauwelijks degeneratie
  Uitgebreide Duitse en Amerikaanse testrapporten geven aan dat deze panelen 0% tot 8% opbrengst verlies hebben na 25 jaar! De meeste panelen hebben 15% tot 25% verlies in opbrengst na 25 jaar. Dus u heeft 25 jaar lang nagenoeg dezelfde stabiele opbrengst in elektriciteit.
 10. Uitgebreid getest
  Panasonic HIT panelen ondergaan naast de verplichte Standaard Test ook de EL test (om voor het oog onzichtbare schade aan cellen te kunnen opsporen). Panelen met beschadigde cellen worden weer teruggenomen, zodat u gegarandeerd een kwalitatief en homogeen functionerende collectie aan panelen op uw dak geïnstalleerd krijgt.

 

Bereken uw winst

Vul uw gegevens van uw dak in op de Profcalculator en u krijgt een gerichte indicatie van het netto rendement op uw investering.

Bereken het hier

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie over zonnepanelen.

Contact