1. Aanvraag
  Uw aanvraag wordt opgevolgd door een telefoontje van een technisch adviseur. Op basis van dat gesprek kan hij voor u een offerte uitbrengen en indien gewenst ook meteen een afspraak met u inplannen.
 2. Inventarisatie & advies
  Op locatie kunt u al uw vragen stellen en uw wensen kenbaar maken. De technisch adviseur doet de schouw, meet het dak in, stelt een legplan op van het type en aantal panelen van uw voorkeur. Hij inspecteert uw meterkast en de locatie waar u de omvormer wilt hebben. Hij zal u adviseren over een seriële omvormer (SMA) of een omvormer met power optimizers (Solar Edge) die elk paneel individueel aanstuurt. Dit laatste is gunstig in een aantal bijzondere gevallen van verschil in instraling per paneel. De technisch adviseur specificeert alles op een aanneemovereenkomst zonder stelposten!
 3. Installatie
  Na uw keuze voor SolarProf maakt kantoor een afspraak met u voor de installatie. De installatie duurt over het algemeen één dag. De gecertificeerde monteurs komen tussen 8.00 en 9.00 uur bij u aan. Zij leggen uit hoe zij zullen werken. Aan het einde van de dag leveren zij samen met u op. En na ondertekening van het opleverformulier hoeft u pas te betalen.
 4. Oplevering & aanmelding
  U hoeft verder niets te doen. SolarProf meldt u aan bij uw energieleverancier en wij verzorgen gratis de aanvraag van uw BTW nummer.

  Vanaf nu bent u energieproducent en verdient u geld met uw eigen zonnestroominstallatie.