Gezien uw locatie waarbij verschillende zonnepanelen telkens een wisselend deel van de dag schaduw ondervinden, dan wel door verschil in oriëntatie naar de zon, niet tegelijkertijd evenveel zonlicht ontvangen, is het rendabel om te investeren in het optimaliseren van uw gehele PV systeem.

Meer opbrengst van uw panelen

Enphase optimaliseert ieder paneel apart. Een zonnepaneel is een natuurproduct en verschilt altijd iets van elkaar. Zonnepanelen hebben nooit exact gelijke rendementen. De optimalisatie van deze variatie verhoogt uw rendement al met 2% tot 4%. Het optimaliseren van schaduw zal uw PV systeem met enkele tientallen procenten verhogen. Er is geen enkel omvormer systeem dat meer rendement uit uw panelen haalt bij kleine aantallen met meerdere oriëntaties of schaduw.

Image

Meer veiligheid en comfort

Enphase zet op uw dak de ongezekerde gelijkstromen direct onder het paneel om in de gebruikelijke veilige en afgezekerde wisselstroom, zoals u dat in uw woning gewend bent. Dit betekent ook dat u geen enkele kans op vlambogen hebt. Dit voordeel is ook voor sommige verzekeringsmaatschappijen belangrijk. Enphase heeft alle relevante keurmerken, én voldoet aan de Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC).Dus er komt geen electromagnetische straling vrij met Enphase. U heeft met Enphase geen omvormer in uw woning, waardoor u ook geen geluid en warmte bron in uw woning erbij krijgt. Dus meer ruimte en meer rust met een Ephase systeem.

Extreem hoge betrouwbaarheid

Enphase heeft al sinds haar bestaan het laagste uitvalspercentage in de merkt (minder dan 0,07%). Deze betrouwbaarheid scheelt u service kosten in de toekomst, maar genereert gemiddeld ook meer opbrengst omdat elk paneel altijd blijft produceren. U heeft op alle onderdelen van Enphase 25 jaar volledige garantie. De Enphase micro omvormers bevatten weinig componenten door het gebruik van ‘smart chips’. Er zijn ook geen bewegende onderdelen in een Enphase systeem (ventilatoren e.d.). Dus erg weinig kans op uitval.

Prachtig monitoring portal op paneel niveau

Natuurlijk wilt u graag weten wat u verdient met uw investering. U krijgt een gratis monitoring systeem bij Enphase. Geen installatiekosten en geen abonnementskosten. U kunt de opbrengst per paneel zien. Bij toepassing van Enphase hoeft u verder niets meer voor monitoring te bestellen. Dat is allemaal webbased ingebouwd. SolarProf voert voor u het hele legplan per paneel in Enphase Monitoring Portal. U kunt de opbrengst per individueel paneel monitoren en uitlezen.

Image

Klaar voor de toekomst

Uw Enphase systeem is geschikt om in de toekomst eenvoudig uit te breiden. U hoeft geen zwaardere omvormer aan te schaffen zoals bij Solar Edge en SMA. Uw systeem is geschikt om uit te laten rusten met een batterij systeem in de toekomst mocht dat
vanaf 2030 profijtelijk worden.

Bereken uw winst

Vul uw gegevens van uw dak in op de Profcalculator en u krijgt een gerichte indicatie van het netto rendement op uw investering.

Bereken het hier

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie over zonnepanelen.

Contact