Wereldmarktleider is SMA uit het Duitse Kassel. SMA Solar Technology heeft 30 jaar ervaring en besteedt jaarlijks meer dan € 100 miljoen aan research en development. Behoudens bijzondere situaties werkt SolarProf met SMA technologie.

Op onze 3-fase omvormers heeft u een display waarop u allerlei metingen kunt aflezen, waaronder natuurlijk het aantal kWh dat u opgewekt heeft. Deze gegevens zijn belangrijk, want jaarlijks kunnen wij hierdoor bepalen of uw systeem nog optimaal functioneert, zodat u ook daadwerkelijk het geschatte rendement behaalt.

SMA omvormers hebben stabielere en zwaardere componenten. De varistoren, condensatoren, transormators, filters, en relais komen uit de automotive industrie. Daar gelden zwaardere normen. De onderdelen worden dynamisch getest. Het product is Duits en state-to-the-art.

SMA is klaar voor de toekomst. Nu kunt u nog salderen. Nu mag u uw overtollige stroom nog op het openbare elektriciteitsnetwerk zetten. Maar wanneer regelgeving verandert, dan is SMA klaar om via ‘smart grid’ en opslag eenvoudig aan toekomstige regelgeving te voldoen (zoals dat nu al in Duitsland geldt). Siemsens en Miele apparaten zijn al SMA compatibel.

SMA heeft 3 berouwbare manieren om uw productie af te lezen. Ten eerste via uw royale diplay (vanaf de STP5000TL-20), daarnaast via de wifi hotspot en tenslotte via webbased (bekabeld) op de servers van SMA zelf.

SMA test meer dan enig andere omvormer fabrikant. EMC testen (stralingstesten), Omgevingstesten, Thermische schok testen (snel van -40 graden naar +60 graden wisselen), Mechanische stress testen (trilplaten), Veiligheidstesten, Betrouwbaarheids- en verouderingstesten, Interne veldtesten (hoge vocht en temperatuurtesten, Automatische systeem Validatie (het lokale net wordt nagebootst), zandstraal en zuurtesten, en nog tientallen andere testen.

Elke omvormer krijgt een routine (spanning en check) test aan het einde van de loopband voor dat het verpakt wordt. Eén op de 50 omvormers krijgen een duurtest. Eén op de duizend omvormers krijgen een temperatuurstress test. Eén op de 10.000 krijgen een Temperatuurschoktest en één op de 20.000 krijgen abnormale testen. De laatste 2 categorieën worden dan ook niet uitgeleverd aan de klanten.

Kortom, u heeft maximale zekerheid met deze modellen omvormers.

Bereken uw winst

Vul uw gegevens van uw dak in op de Profcalculator en u krijgt een gerichte indicatie van het netto rendement op uw investering.

Bereken het hier

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie over zonnepanelen.

Contact