Het is verplicht een zonnestroomsysteem in uw meterkast aan te sluiten op een aparte groep. Er kan dan vanaf 2 kanten (vanaf het openbare net en vanaf de zonnestroomgroep) stroom in uw meterkast gepompt worden. Dat heet parallelle voeding. Dit is een grote verandering.

Veel meterkasten in Nederland zijn al tientallen jaren oud en nooit onderhouden. Er is niet zoiets als een APK op meterkasten, maar controle en het updaten is wel belangrijk. Vooral als er in de loop der jaren uitbreidingen in uw meterkast zijn gemaakt. Ook zijn ter wille van brandveiligheid de normen aangepast de afgelopen jaren.

Vaak moet een meterkast verplicht vernieuwd worden bij het aansluiten van een zonnestroomsysteem (PV systeem) of het aansluiten van een laadpaal en/of warmtepomp, omdat hiermee grote stromen gegenereerd worden waar uw huidige meterkast niet op berekend zou kunnen zijn.

SolarProf is InstallQ erkend en kan beoordelen of uw meterkast nog voldoet. Misschien zijn er aanpassingen nodig, of is een geheel nieuwe meterkast gewenst. Wij installeren alle soorten meterkasten van 3x25A tot 3x630A. Vraag hierover geheel vrijblijvend informatie over aan op ons contactformulier.

Schematische weergave van een meterkast
Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Vul a.u.b. uw telefoonnummer in

Vul a.u.b. uw adres in

Vul a.u.b. uw postcode in

Vul a.u.b. uw plaats in

Invalid Input

Invalid Input

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie over de veiligheid van uw meterkast.

Contact