De zon heeft 2 functionele eigenschappen. Hij geeft licht én warmte. Zonnepanelen maken gebruik van het licht. Een zonneboiler gebruikt de warmte afgifte van de zon.

Met zonnepanelen wekt u uw eigen elektriciteit op en daarmee bespaart u dus op uw elektriciteitsrekening. Met een zonneboiler verwarmt u een deel van het benodigde warme water en bespaart u op uw gasrekening.

De instraling van de zon valt op uw zonnepaneel en daardoor gaat er een gelijk stroom lopen. Deze stroom wordt via kabels naar een omvormer geleid. Deze omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom van 50Hertz en 230 Volt. Exact de karakteristieken van ons wisselstroomnet, zodat u de stroom overal voor kunt gebruiken.

SolarProf importeert diverse A-merk zonnepanelen. Het Europese REC heet de beste prijs-kwaliteit verhouding van polykristallijnen panelen. Het Zuid-Koreaanse LG heeft het mooiste full black paneel ter wereld. En met de Japanse Panasonic genereert u de meeste kWh per m2 van uw dak. Dus maximale winst.

De seriële (of string) omvormers zijn van de Duitse technologische wereldmarktleider SMA. Bij schaduw of andere specifieke gevallen worden de panelen individueel geoptimaliseerd met Power Optimizers van Solar Edge.

Bij SolarProf is uw rendement duurzaam en tussen de 10% tot 20% afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De terug verdien tijd van uw investering is dus tussen de 5 en de 10 jaar. En de winst voor het milieu is het voorkomen van 700 gram CO2 uitstoot per zelf opgewekte kilo Watt uur.

Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie over zonnepanelen.

Contact